Open Knowledge Sverige stödjer ICT4S Green Hackathon 2014!

Open Knowledge Sverige är stolta att presentera att vi officiellt stödjer för Green Hackathon i samband med ICT4S konferensen. Green Hackathon är en serie hackathon som startades på KTH 2011 för att utforska hur ICT och Öppna Data kan skapa lösningar för ett hållbart samhälle. Det har tidigare Green Hackathon organiserats flera på olika platser runt om världen, bland annat i Stockholm, London, Helsingfors, Aten, Zürich, Fukushima och Berlin. Målet för Green Hackathon 2014 är att hacka för hållbar matproduktion och konsumption. Till exempel kan det vara lösningar för hur man kan hjälpa ekologiska bonder, minska matsvinn, kommunicera bättre till konsumenter och öka ekologiska inköp, eller beräkna miljöpåverkan av matproduktion.

Green, Hackathon, KTH, R1, dismantled nuclear reactor,

Green Hackathon at the dismantled nuclear reactor “R1” by KTH in Stockholm

Green Hackathon organiseras återigen i lokalen vid namn “R1 iStockholm ihop med KTH CESC. Det är ett spännande utrymme med en mycket speciell i en atmosfär då den ligger i en avvecklad kärnkraftsreaktorhall under KTH. Mycket av den öppna data som används kommer ifrån källor som t.ex. FN, WHO och Världsbanken, vilket möjliggör att både globala men också lokala lösningar för hållbar mat kan tas fram! Under lördagen den 23/8 kommer deltagarna inspireras, nätverka, luncha & hacka tillsammans med användning utav öppna data för mer hållbar mat!
Open Knowledge Sverige är mycket glada att få visa vårt stöd för GreenHackathon då det är ett bra och konkret exempel på potentialen av öppna data. Det visar framförallt hur det kan användas för att ta fram lösningar som gör vår värld bättre att leva i. En utav grundarna till Green Hackathon är forskaren Jorge Zapico från KTH CESC som också varit med och startat Open Sustainability (Öppen Hållbarhet), en utav arbetsgrupperna inom Open Knowledge:s internationella arbete. Mer information om forskning och andra evenemang inom Open Sustainability kan följas via e-postlistan här. Gruppen arbetar med att lyfta öppna data för en hållbar utveckling och Green Hackathon är ett fint uttryck av det! Vi ser fram emot att följa hur Green Hackathon går och alla spännande lösningar och innovationer som det resulterar i!
Välkommen till Green Hackathon 2014!
Var: R1 vid KTH på Drottning Kristinas väg 51, Stockholm
Datum: Lördag 23/8
Tid: 08:00-20:00
Mer info om evenemanget finns här: http://ict4s.greenhackathon.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *